o-hypotekach.sk

Hypotéka čiernou morou

Niekto z hypotéky nemá žiadny strach, iný sa jej bojí a vníma ju ako záväzok na celý život. Ako je to? Ako je možné, že sú dva pohľady a nič medzi tým?

Mám strach

Najčastejšou obavou pri riešení hypotéky je obava z neschopnosti splácať úver tak dlho. Veľa ľudí svoj strach zakrýva tým, že sa hypotéka neoplatí lebo za požičané peniaze človek vráti veľmi veľa peňazí. 

Nemám strach

V tomto prípade si ľudia uvedomujú, že ak nemajú dostatok vlastných finančných prostriedkov tak nie je možné, aby bývali bez hypotéky. Vedia, že ak budú bývať v prenájme tak budú platiť približne toľko ako bude splátka hypotéky. Rozdieľ je v tom, že ak aj budú platiť riadne a bez omeškaní svoj prenájom tak nemajú istotu, že majiteľ nebude mať záujem nehnuteľnosť predať alebo postúpiť niekomu inému (možno vrámci rodiny). Tiež je úplne prirodzené, že ceny prenájmov kopírujú trh a ak bolo možné pred 15 rokmi bývať v prenájme za 100€ tak dnes je to za porovnateľnú nehnuteľnosť 5x viac! 

Racionálny pohľad dáva uvedomenie faktov:

  • ceny nehnuteľností z dlhodobého hľadiska rastú
  • pri platení nájomného sa dá ťažko šetriť
  • hodnota peňazí klesá 
  • ak po rokoch života v prenájme nemáme dosť peňazí na jeho platenie tak sa musíme vysťahovať a sme bez peňazí na ulici alebo u rodiny
  • ak po rokoch splácania hypotéky nemáme dosť peňazí na jej splácanie tak je možné:
    • nehnuteľnosť prenajať a ísť k rodine prípadne do lacnejšieho prenájmu
    • nehnuteľnosť predať a mať peniaze na nový štart bez závislosti na druhých

Ako sa na veci pozeráme je vždy našou voľbou a Vy sa musíte rozhodnúť sami za seba. My Vám potom môžeme pomôcť so získaním dlhodobo najvýhodnejšej hypotéky, aby ste preplatili čo najmenej a aby ste sa mali v prípade núdze na koho obrátiť. Aby sme sa mohli o Vás postarať a aby ste mali istotu, že budete v správnych rukách, anonymne vyplňte formulár Efektívne na hyptéku a bezplatne Vám nájdeme najvýhodnejšie riešenie.